Link til forsiden
Åbningstider
Mandag - torsdag: 9.00 - 14.00
Fredag: 9.00 - 12.00
Subsite
Kyst Online

Op mod 40.000 spejdere kan nu slå lejr langs kysten

7. juni 2017
Aktiviteter på seneste landslejr i 2012 i Holstebro. Kilde: Jon Kristensen
Aktiviteter på seneste landslejr i 2012 i Holstebro. Kilde: Jon Kristensen
I juli samles ca. 40.000 spejdere på danmarkshistoriens største lejr i Sønderborg.  Spejdernes Lejr skal ligge på et beskyttet område ud mod Alssund, hvilket har krævet en dispensation, som Kystdirektoratet netop har givet.

Der bliver liv og glade dage, når op mod 40.000 spejdere fra ind- og udland samles ved Alssund i Sønderborg Kommune fra den 22. til den 30. juli.

- Det er skønt, at så mange glade spejdere kan gå hånd i hånd med hensynet til at værne om og bevare det værdifulde kystlandskab ved Alssund. Derfor har vi givet en dispensation til Spejdernes Lejr på det areal, som ligger inden for strandbeskyttelseslinjen, siger Hans Erik Cutoi-Toft, afdelingschef i Kystdirektoratet.

Spejderne glæder sig til lejren og over, at de nu har mulighed for at bruge arealet helt ned til vandet, hvilket giver mange muligheder for aktiviteter på både vand og land.

- At lave så stor en spejderlejr kræver et tæt samarbejde med mange myndigheder for at sikre de rette tilladelser. Vi er utroligt glade for, at Kystdirektoratet har set positivt på vores ansøgning og givet mulighed for, at vi kan bruge området langs kysten til aktiviteter. Med tilladelsen vil aktivitetsområderne ligge i nogle fantastisk smukke omgivelser, hvor spejderne kan nyde udsigten til Alssund, lyder det fra lejrchef Richard Engelholm.

Også Sønderborg Kommune, som har ansøgt Kystdirektoratet om dispensationen, er tilfredse med afgørelsen.

- Det er dejligt, at vi som værtskommune for de mange tusinde unge spejdere nu har dispensationen i hus til at bruge kystområdet. Det er et særligt eftertragtet og naturskønt område, vi hermed kan stille til rådighed for spejderne, siger Bent Albæk fra kommunens projektkontor for Spejdernes Lejr 2017.

Sønderborg Kommune har desuden fået dispensation til at opføre to shelterpladser, et fugleskjul og et område til en scene, som vil kunne komme andre til gavn, når spejderne er rejst hjem igen.

Det er de fem spejderkorps i Danmark, som er gået sammen om lejren: Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne i Danmark. Mange frivillige kræfter har de seneste 2-3 år brugt mange timer i forberedelserne af lejren, der blandt andet er med til at udvikle børns kompetencer, skaber stærke relationer og demokratiske medborgere.

For mere information

Afdelingschef i Kystdirektoratet Hans Erik Cutoi-Toft, het@kyst.dk, 25 41 97 61
Pressechef i Kystdirektoratet Lillan Clemmensen, licle@nst.dk, 91 35 69 97



Copyright © 2009 Kystdirektoratet   |  Højbovej 1  |  7620  Lemvig
Telefon +45 99 63 63 63  |    kdi@kyst.dk  | CVR-nummer: 36 87 61 15

Webdesign & CMS by MCB Denmark